Dossier en documenten

Veel gestelde vragen

Hoelang is een VOG geldig?

Binnen het onderwijs is bepaald dat een VOG slechts zes maanden geldig is. Als invalleerkracht dien je dus elk halfjaar een nieuw VOG aan te vragen. Houd daarmee rekening dat het vaak 14 dagen duurt voordat de VOG binnen is. Bij IPPON kan je een VOG online aanvragen via de website.

Waar vraag ik een nieuw VOG aan?

Het is ook mogelijk een digitale aanvraag te doen via IPPON. Wij vullen dan een deel van formulier digitaal in. Je krijgt hiervan een mail van Justis. Via die mail kan je inloggen met je DigiD-code. Je vult dan de gevraagde gegevens in en zo rond je de aanvraag af. De VOG wordt dan binnen vier weken thuisgestuurd.

In beide gevallen geldt dat IPPON geen automatische kopie van je VOG krijgt toegestuurd. Graag ontvangen wij de originele VOG via de post. Na administratieve verwerking sturen wij de VOG weer aan jou retour. 

Wat gebeurt er als mijn dossier niet up-to-date is?

Als IPPON geen geldige documenten heeft kan je niet worden ingezet voor invalwerk.  

 Wanneer kan ik aan het werk bij IPPON?

Je kan via IPPON aan de slag als invalleerkracht, vakleerkracht of onderwijsassistent als je een intakebijeenkomst hebt bijgewoond. Hierin maken we met elkaar kennis en leggen wij de werkwijze van IPPON uit. Tevens informeren wij je graag over de scholen die bij IPPON zijn aangesloten en onze werkwijze rondom invalwerk. Als wij alle documenten in ons bezit hebben die nodig zijn voor uitbetaling, dan is het mogelijk om ingepland te worden via IPPON. 

 Welke documenten behoren in mijn IPPON dossier te zitten?

  • Cv
  • Intakeformulier
  • Loonheffingsformulier
  • Een recente salarisspecificatie (uit het onderwijs, indien in je bezit)
  • Een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (mag ook op naam staan van een andere stichting)
  • Een kopie van een geldig ID bewijs, voorkant en de zijde waar je BSN op staat (géén rijbewijs)
  • Een kopie van relevante onderwijsdiploma’s (overgangsbewijs pabo 3 en recente cijferlijst met stempel van studie als je in pabo 4 zit)

Waar moet ik mijn documenten naartoe sturen?

IPPON heeft een digitale administratie. Je kan je gegevens toesturen aan

De originele VOG kan je per post opsturen naar:

Grote Breeken 28
6665 HB Driel

Ik wil mijn VOG retour ontvangen

IPPON stuurt de originele VOG altijd na verwerking retour.

Wat wordt er bedoeld met een salarisspecificatie?

Als je beginnend leerkracht bent, en je geen relevante salarisspecificatie/loonstrook hebt van werk binnen het onderwijs, word je ingeschaald op de eerste schaal. Als je in een schooljaar 60 dagen of meer invalt, is het mogelijk het schooljaar daarop in een hogere schaal te komen.